Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Author Details

Gambar

The Effects Of Influenza Vaccines


Bivirkninger Influenzavaccine

The Effects of Influenza Vaccines

Bivirkninger ved influenzavaccinen

Influenzavacciner er generelt sikre og effektive. De fleste mennesker oplever ingen eller kun milde bivirkninger, såsom: * Ømhed, rødme eller hævelse på injektionsstedet * Let feber * Muskelømhed * Hovedpine * Træthed Disse bivirkninger forsvinder normalt inden for et par dage. I sjældne tilfælde kan influenzavacciner forårsage mere alvorlige bivirkninger, såsom: * Guillain-Barrés syndrom (en nervesygdom, der kan føre til lammelse) * Anafylaksi (en alvorlig allergisk reaktion) Disse bivirkninger er dog meget sjældne.

Hvem bør ikke få influenzavaccinen?

Influenzavaccinen anbefales ikke til personer, der: * Har haft en alvorlig allergisk reaktion på en influenzavaccine eller nogen af dens komponenter * Har haft Guillain-Barrés syndrom inden for de sidste 6 uger Personer med svækket immunforsvar kan stadig få influenzavaccinen, men de bør tale med deres læge først.

Hvornår skal man få influenzavaccinen?

Den bedste tid at få influenzavaccinen er i løbet af efteråret, inden influenzasæsonen begynder. Vaccinen tager cirka to uger at virke, så det er vigtigt at få den inden for den tid.

Hvor kan man få influenzavaccinen?

Influenzavaccinen er tilgængelig hos læger, apoteker og sundhedsklinikker.

Er influenzavaccinen effektiv?

Influenzavaccinen er effektiv til at forebygge influenza. Det kan dog ikke forhindre alle tilfælde af influenza. Vaccinens effektivitet varierer fra år til år, afhængigt af hvor godt vaccinen matcher den cirkulerende influenzastamme. Vaccinen er dog stadig den bedste måde at beskytte sig mod influenza. Det kan reducere risikoen for at få influenza, alvorlige komplikationer og indlæggelser.


Komentar